Over mij

Mijn passie? Van iets goed iets héél goed maken. 
Maar ook ik heb het moeten leren, met vallen en opstaan.


Ik ben Mieke. Een gedreven veertiger. Ietwat workaholic, ik geef het toe. Maar genieten kan ik evenzeer van een avondje met vrienden, een aperitief met de 2 kids of een citytrip met de echtgenoot.

What you see is what you get. Ik ben vrij voorspelbaar. Geen verborgen agenda, wel open communicatie.
I walk my talk, en dit met een groot en warm hart.

Licentie psychologie was een evidente studiekeuze. Interesse voor mensen en een groot empathisch vermogen enerzijds, feeling met cijfers anderzijds. Nooit spijt van gehad, de opgedane kennis komt nog altijd van pas. Het waren de lessen van prof. Godderis die mijn interesse voor de ouderenzorg wekten. Twee jaar werkte ik als psycholoog in de ouderenzorg, met als expertisedomein dementie. Dan kriebelde het om impact te hebben op grotere schaal.

Al snel belandde ik op de directeursstoel. Nog geen 25 was ik. Zodra het WZC naar mijn normen ‘op peil’ was, kwam de nood aan een nieuwe uitdaging. Ik werd directeur binnen een dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Daarna volgde nog een woonzorgcentrum.
Hoogtes en laagtes, vallen en opstaan. Ik heb het allemaal meegemaakt. Maar ik deed het niet alleen. Ik liet mij meermaals begeleiden door goede coaches: rond leidinggeven, rond grenzen stellen, rond reorganiseren,... Die coaches hebben mij meer geleerd dan 100 vormingsdagen.

Mijn leuze (altijd geweest en nog altijd): “Goed is niet goed genoeg”. Niet voor bewoners/cliënten, niet voor familieleden, niet voor medewerkers. Tijdens mijn carrière als directeur nam ik met passie het voortouw om - gezegend met steeds weer fantastische teams - veranderingen in functie van een optimale zorgbeleving én werkomgeving door te voeren.

Na een carrière van 18 jaar als directeur in de zorgsector, gooide ik in 2019 het roer om. Met een rugzak vol praktijkervaring coach ik vandaag directieleden in Vlaanderen naar een kwalitatief hoogstaand woonzorgcentrum (en assistentiewoningen, centrum voor kortverblijf, dagverzorgingscentrum,...). Naar een organisatie die de bewoners op één zet, de medewerkers uitdaagt, waardeert en ondersteunt. Naar een organisatie die geen schrik heeft om die kwaliteit ook naar buiten toe uit te dragen.

In een coachingstraject nemen we samen afstand, bestuderen we de situatie, reik ik tips en technieken aan en gaan we voor langetermijnresultaten.

Mijn missie? De ouderenzorg, samen met de directieleden, naar een hoger niveau tillen.

Ik geloof dat integriteit, een groot en warm hart, een pragmatische aanpak en stevige resultaten samengaan. En dat het een zelfs tot het ander leidt.
En ik geloof dat we niet moeten hopen dat het makkelijker wordt (it never will...), maar dat we eraan moeten werken om sterker te worden.

Bij mij mag u rekenen op een persoonlijke begeleiding. Op heel wat inspiratie, inzichten en tools uit jarenlange ervaring, maar ook buikgevoel, uit talloze contacten met andere WZC, uit literatuur, sociale media,… Hou je van lange theoretische discussies? Dan moet je niet bij mij zijn. Ik ben van de praktische aanpak en concrete adviezen die leiden tot groei en succes. Successen die iedereen die in aanraking komt met uw woonzorgcentrum, ervaart. We mikken samen op hoge kwaliteit, vertaald in praktische toepasbaarheid voor u en uw WZC.

Goesting om ervoor te gaan? Wil u met uw WZC boven het maaiveld uitsteken? Super. Laten we onze knowhow bundelen, zodat u het maximum uit uw tijd en middelen haalt.

Even samen bekijken wat ik voor u en uw WZC zou kunnen betekenen?

Vraag een gratis verkennend gesprek aan


Over mij

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x