Ervaringen

Wat anderen vinden van samenwerken met mij...

format_quote

De vorming 'Een neuslengte voorsprong 2.0' was een schitterende vormingsdag. Mieke is hier echt een KEI in! Steeds weer nieuwe inspiratie.

Directeur wzc regio Oudenaarde (06/2023)

format_quote

De vorming 'Een neuslengte voorsprong 2.0' was een inspirerende dag. Een dag die te waardevol was om niets mee te doen! ;-)

Directeur zorg woonzorgcentra regio Roeselare (06/2023)

format_quote

Blij dat ik, ondanks de moeilijke situatie waar we ons in bevinden, toch tijd gemaakt heb voor de vorming 'inspirerend en moedig leiderschap'. Heb heel wat tips genoteerd! Ik ga er morgen op het overleg met de leidinggevenden al mee aan de slag. Mieke blijft mij inspireren.

Directeur wzc regio Aalst (06/2023)

format_quote

In dit traject richting netwerkorganisatie zetten wij mooie stappen. Het is een pittig, maar bijzonder boeiend traject. Dit doe je niet zomaar met gelijk wie, Mieke is hierin een excellente facilitator! Handig is ook de steeds volledige en goede verslaggeving.

Voorzitter bestuursorgaan groep wzc regio Gent (05/2023)

format_quote

Mieke was bijna drie jaar bij ons actief en heeft onze woonzorgcentra voortreffelijk begeleid en verder laten ontwikkelen. Wij danken haar uitdrukkelijk voor haar inzet en haar deskundigheid! Zij heeft onze woonzorgcentra en medewerkers verder laten groeien.

Bestuurder woonzorgcentra regio Lier (04/2023)

format_quote

De beleidsdagen in de Ardennen zijn bijzonder geslaagd. Het was fijn om onder de deskundige leiding van Mieke creatief na te denken over de toekomst van de vzw. De start van een heldere te realiseren toekomstvisie. Dromen, met de voeten op de grond…

Onder-voorzitter bestuursorgaan woonzorgcentra regio Vlaamse Ardennen (03/2023)

format_quote

Wat een bijzonder geslaagde strategiesessies! Ons denkvermogen werd serieus op de proef gesteld in dit Helder 2031-traject. Maar dit werd heel 'helder' en bijzonder vlot begeleid door Mieke.

Bestuurder woonzorgcentra Vlaamse Ardennen (03/2023)

format_quote

Het ganse Helder 2031 strategie-traject werd bijzonder deskundig begeleid door Mieke! Geen gemakkelijke opgave met zo'n grote groep bestuurders en directieleden die allen hun zeg willen doen. Mieke is vlot in contact, durft knopen doorhakken, en is goedlachs. Ze staat er! Haar deskundigheid en kennis over de sector is een absolute meerwaarde.

Voorzitter groep woonzorgcentra West-Vlaanderen (01/2023)

format_quote

Ik hou niet van 'wollige' opleidingen, en was er aanvankelijk wat bang voor. Ik kan nu stellen dat ik het groepstraject 'Boven het maaiveld uitsteken' als héél praktijkgericht ervaren heb. Mieke doet dit zeer goed. Zij bracht het ook op een aangename manier, ook vertrekkende vanuit haar eigen ervaringen als voormalig directeur van woonzorgcentra.

Directeur woonzorgcentra regio Beringen (12/2021)

format_quote

Het groepstraject 'Boven het maaiveld uitsteken' doet je nadenken en even afstand nemen. Het dwingt je ook tot evaluatie van je eigen werking. Een eye-opener om een visie, doel te stellen, maar zeker ook actie te plannen. De vele voorbeelden zijn inspirerend!

Directeur wzc regio Poperinge (12/2021)

format_quote

Ik voel dat ik doorheen het individuele traject ben gegroeid als leider van mijn organisatie. Ik heb voeling gekregen met waar ik naartoe wil en wat ik belangrijk vind, en ben veel consequenter geworden in mijn aanpak. Ik ben Mieke dankbaar voor de dynamische coaching. Mieke is rechtuit en tegelijk heel warm als persoon. De hands-on mentaliteit kan ik wel appreciëren. Ik ben blij dat ik nog regelmatig een webinar of vorming kan blijven volgen.

Directeur wzc regio Mechelen (11/2021)

format_quote

Ik vind het zeer zinvol om voor dit groepstraject ('Boven het maaiveld uitsteken') de tijd voor te nemen, ook al lijkt die tijd er niet te zijn. Het laat je even stilstaan bij een aantal essentiële zaken in je organisatie die voor bewoners en medewerkers het verschil maken. Je krijgt een heleboel nieuwe inzichten en ook af en toe een andere zienswijze waardoor je met dezelfde energie als wzc nog meer als 'magneet' kan fungeren.

Directeur wzc regio Ieper (09/2021)

format_quote

Ik kan het groeptraject 'Boven het maaiveld uitsteken' alleen maar warm aanbevelen aan collega directieleden. Dit traject heeft mij drive en goesting om aan de slag te gaan. Verrijkende contacten met collega's, leren uit hun ervaringen en geïnspireerd geraken door elkaars aanpak. Mooi onderbouwd en met concrete voorbeelden uit de sector en daarbuiten.

Directeur wzc regio Izegem (09/2021)

format_quote

Het groepstraject 'Boven het maaiveld uitsteken' hielp mij als reminder om onze medewerkers voortdurend mee te nemen in het bouwen van onze kathedraal. Het was vooral een moment om stil te staan waar we mee bezig zijn. We zitten zo vaak in de dagelijkse sleur zonder nog eens stil te staan wat we doen, hoe we het doen, waar we naartoe willen. Dergelijk traject is niet alleen belangrijk voor beginnende directies, maar zeker ook voor diegenen onder ons met vele jaren anciënniteit. Soms ploeter je maar verder zonder eens goed stil te staan en te denken over hoe je het geploeter kan stoppen. We kregen ook ontzettend veel 'good practices' mee, ook uit andere sectoren, die mij inspireerden en waar we nu in ons wzc volop mee aan de slag zijn om ons ook naar buiten toe sterker te profileren.

Directeur wzc regio Zwevegem (09/2021)

format_quote

Het individueel traject was voor mij heel zinvol. Het is mij duidelijk geworden hoe belangrijk het is om vanuit een goede visie te vertrekken en daar alles rond te 'bouwen'. Ik heb ook veel gehad aan de feedback en het mee nadenken rond personeelsperikelen. Ik heb Mieke als een aangenaam persoon ervaren. Mieke heeft veel kennis en spreekt vanuit de praktijk. Vooral dat laatste onderscheidt Mieke zonder twijfel van andere 'consultants'.

Directeur wzc regio Grimbergen (09/2021)

format_quote

Ik volgde twee maal na elkaar een individueel traject. Mieke kon zich heel erg inleven in onze situatie. Zij gaf zinvolle info waarmee ik aan de slag kon om deze te vertalen naar onze werking. Mieke hielp me om meer 'adelaar' te zijn. Door de gesprekken kon ik immers wat meer afstand nemen en ruimer denken. Mieke is tegelijkertijd warm én resultaatgericht. Toch laat ze ruimte voor eigen invulling. Ik vind het ook knap te zien hoe Mieke het opneemt voor onze sector.

Directeur wzc regio Landen (05/2021)

format_quote

Mieke weet op vele zaken een antwoord en geeft inzichten waar ik zelf niet op kwam of die ik zelf niet zag. Je voelt dat Mieke de nodige expertise heeft en kennis kan bezorgen. Ik zou het individueel traject aan andere directieleden zeker aanraden omdat het voor iedere directeur nuttig is om zich te 'bezinnen' over waar hij/zij mee bezig is. Ook als men al jaren in het werkveld staat.

Directeur wzc regio Kortrijk (05/2021)

format_quote

We zijn ontzettend dankbaar voor de grote steun die Mieke voor ons is geweest de voorbije maanden. Het wzc zat in een negatieve spiraal, en de directeur zag ook even geen uitweg meer. Meerdere maanden heeft Mieke het woonzorgcentrum intensief begeleid. Blij dat we terug uit het dal zijn gekropen. Ook het leidinggevend kader ziet het nu weer helemaal zitten. Het ziekteverzuim is op enkele maanden tijd spectaculair gedaald, het personeelsverloop is stilgevallen en we konden zelfs enkele verpleegkundigen aantrekken. Ook de cijfers gaan terug de goede kant op. Stilaan voelen we terug de fijne sfeer van vroeger. Die onafhankelijke, deskundige kijk en die positieve energie had het wzc even nodig.

Gedelegeerd bestuurder wzc regio Antwerpen (01/2021)

format_quote

Ik ben ontzettend blij dat ik dit coachingstraject bij Mieke heb gevolgd. Ik ben het voorbije half jaar als leider echt gegroeid, en de lat ligt in ons wzc intussen weer iets hoger. Mijn bestuur heeft inmiddels toegezegd om terug eenzelfde traject aan te gaan!! Het is zo fijn om samen met Mieke te kunnen nadenken over de volgende stappen die moeten genomen worden. Mieke brengt vaak elementen waar ik nog niet had over nagedacht. Ik kan ook heel veel doen met alle praktische tips die zij geeft. Ik dank Mieke heel erg voor haar oprechte betrokkenheid en grote ondersteuning!

Directeur wzc regio Brussel (12/2020)

format_quote

De deelname aan het adviestraject (nvdr: advies via Zoom ikv project Koning BoudewijnStichting nav coronacrisis) was voor mij zeer zinvol! We hebben enorm veel feedback gekregen, erg hands-on. Tips waarmee we meteen mee aan de slag konden. Ik heb Mieke ervaren als heel oprecht. Fijn om te ervaren dat Mieke de sector door en door kent, zij heeft een brede kennis van het werkveld. Je voelt meteen verbondenheid.

Campusverantwoordelijke wzc regio Antwerpen (11/2020)

format_quote

De online coaching tijdens de coronacrisis was voor mij een grote hulp. Ik keek altijd uit naar onze sessies. Ook tussendoor kon ik bij Mieke terecht. Ze mailde heel wat praktische tips door, hielp me met het opmaken van teksten,... Ik had vooral veel aan de daadkracht en praktische ingesteldheid. Ik zag immers op een bepaald moment door het bos de bomen niet meer. Blij dat ik dan iemand naast me had die de kalmte kon bewaren. Fijn ook dat Mieke zelf in andere wzc ter plaatse kwam om te ondersteunen, zodat zij ook alle regelgeving en richtlijnen kende.

Directeur zorg wzc regio Gent (10/2020)

format_quote

We zijn heel dankbaar dat we de hulp van Mieke hebben ingeroepen! Haar input heeft ons als bestuur de zekerheid en draagkracht gegeven om weloverwogen beslissingen te nemen, en knopen door te hakken. We hebben de samenwerking als heel aangenaam ervaren. We danken Mieke van harte voor haar bijdrage om het wzc terug op te spoor te krijgen. We zijn ervan overtuigd dat we nu terug op het juiste pad zitten.

Bestuurder regio Lier (07/2020)

format_quote

De online vorming 'moedig leiderschap' was voor mij super zinvol. Hoewel ik geen fan ben van 'online', ben ik toch blij dat ik dit heb gevolgd. Het gaf mij het duwtje in de rug dat ik in deze periode (nvdr: coronacrisis) nodig had! Dikke dankjewel hiervoor.

Directeur wzc regio Oostende (06/2020)

format_quote

De inhoud van de vorming 'moedig leiderschap' was gerelateerd aan diverse managementtheorieën. Alles was voor mij heel herkenbaar, te meer omdat het werd gebracht met voorbeelden uit het praktijkveld. Het is voelbaar dat Mieke spreekt met grondige kennis van de ouderenzorg en van de de uitdagingen die het 'directeurschap' met zich meebrengt. Ik kijk uit naar een vervolg!

Directeur wzc regio Genk (06/2020)

format_quote

Ik volgde reeds 4 webinars van Mieke. Ik keek zelfs 2x dezelfde webinar, omdat ik telkens weer iets opsteek. Mieke geeft heel veel waarde, zelfs al zijn die webinars gratis. Ik hou vooral van de no nonsense stijl, en de adviezen die onmiddellijk in de praktijk om te zetten zijn.

Directeur wzc regio Sint-Niklaas (04/2020)

format_quote

Het voorbije half jaar ging ik met Mieke aan de slag om de kwaliteit in ons woonzorgcentrum te verhogen. Ons woonzorgcentrum heeft grote sprongen vooruit gemaakt! Niet te lang nadenken, maar tot actie overgaan... Mieke gaf me af en toe een schop onder de kont, ik twijfel te veel... Het was vooral fijn om met iemand te kunnen reflecteren over een aantal cruciale beslissingen die moesten genomen worden. Onze 'why' werd helder en dat gaf mij en het middenkader heel veel energie. Het is nu veel duidelijker welke richting we uitgaan. Ik merk dat dit mij veel rust brengt. Ik kreeg handvaten om mijn visie op een meer inspirerende manier uit te dragen, en op die korte tijd is er al een verschil merkbaar op de werkvloer: we werken samen aan hetzelfde doel. De communicatiekanalen zijn intussen meer gestroomlijnd, ik kreeg tips voor een sterkere ruggengraat als leider,... En ik ben ook blij met de reorganisatie naar meer kleinschalig werken. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn, gezien de afdelingen van 45 bewoners...

Dagelijks verantwoordelijke wzc regio Sint-Truiden (03/2020)

format_quote

Ik heb nog nooit zoveel genoteerd als in dit webinar 'Meer sollicitanten in 2020'. De ene waardevolle tip na de andere. Ik leg morgen al een overleg vast met het middenkader. We gaan er zeker mee aan de slag!

Directeur wzc regio Kortrijk (02/2020)

format_quote

Er wordt in ons directieteam nog vaak teruggekomen op de vorming 'moedig leiderschap'. Niet alleen zijn enkele quotes blijven hangen, maar de vorming zette ons aan tot denken over ons eigen handelen. Enkele directieleden hebben dankzij deze vorming knopen doorgehakt in hun wzc. We overwegen een vervolgtraject.

Algemeen directeur wzc regio Antwerpen (12/2019)

format_quote

Zo blij dat ik naar de Lunch&Learn ben gekomen. Het is een tof concept. Je leert niet alleen andere directieleden kennen, het is tegelijk bijzonder leerrijk. Mieke straalt dynamiek uit en haar energie is besmettelijk. Ik kan niet wachten om met het geleerde aan de slag te gaan!

Directeur wzc regio Gent (11/2019)

format_quote

De Lunch&Learn is een leuke (en lekkere!) formule om een bepaald thema rustig te bespreken. Het is ook heel aangenaam om naar Mieke te luisteren. Ook fijn dat we de slides meekregen, zodat we nadien nog kunnen nalezen. Ik neem een heleboel tips mee naar huis.

Dagelijks verantwoordelijke wzc regio Tienen (10/2019)

format_quote

Mieke coachte mij de afgelopen jaren met oog voor mijn sterke kanten en de mindere... Ik had al snel een gevoel van vertrouwen en een geloof in haar "kunnen". Mieke hebt heel wat watertjes moeten doorzwemmen, maar ze bleef overeind als sterke frontvrouw van Ambroos. Ik heb onnoemelijk veel bewondering voor alle energie die zij in Ambroos en haar medewerkers stak. Voor mij is zij een echte heldin! Ze wist ons te sturen zoals zij het graag zag... Tegelijk liet ze ons de nodige zelfstandigheid en dat is een kunst op zich.

Hoofdverpleegkundige WZH Ambroos (waar Mieke directeur was, 07/2019)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x